De la vaca a la brasa a l'alta cuina contemporània: expressions del poder a través de la dieta al llarg de la història..

Per a: Sílvia Valenzuela (IMF-CSIC)

Cicle Les empremtes del poder: Una mirada des de l’arqueologia i l’antropologia

Conferència

L'aliment i, en particular, el consum de carn, ha estat tradicionalment emprat com a símbol de poder i estatus social. Un dels elements de l’expressió de poder és la capacitat de diferenciar-se de la resta. Ja sigui per quantitat, per qualitat, per diversitat o per exclusivitat, l'aliment ha estat -i encara és- un element diacrític cabdal. En aquesta xerrada repassarem diferents evidències materials i documentals per veure com l’expressió del poder a través dels aliments ha canviat al llarg del temps, des de la prehistòria fins als nostres dies.

Emissió en streaming:
 

 

Organitzat per: CSIC - Institució Milà i Fontanals (Departament d’Arqueologia i Antropologia) | Residència d’Investigadors CSIC - Generalitat de Catalunya.

Data: 25/01/2018

Lloc: Sala d'Actes

Hora: 18:00 hs.

Informació adicional

Traducció simultánia: No

Foto per a: De la vaca a la brasa en el alta cocina contemporánea: expresiones del poder a través de la dieta a lo largo de la historia