Future Earth: resposta coordinada de la comunitat científica internacional al desafiament del canvi global

08/05/2017
Conferència
Per a: Dr. Emilio O. Casamayor (CEAB-CSIC)
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: Si

Future Earth és una plataforma científica internacional que emergeix després de més de dues dècades de coŀlaboració reeixida dels comitès de Canvi Global WCRP, IGBP, DIVERSITAS i IHDP, i que està patrocinada entre uns altres pel Consell Internacional per a la Ciència (ICSU), diferents Programes de les Nacions Unides i l’Organització Meteorològica Mundial.
Apareix com a resposta a la crida del Grup Global de Sostenibilitat de l’ONU per fomentar una iniciativa científica mundial que enforteixi la interfície entre els gestors dels béns públics i la ciència, orientada a solucions i amb decisions informades basades en evidències. Fruit dels treballs previs dels comitès de canvi global s’han implementat, en les agendes internacionals i locals i en el dia a dia dels mitjans de comunicació, diferents termes científics lligats al canvi global i el concepte de límits operatius del sistema Terra. L’aproximació proposada es basa en conceptes de codisseny, coproducció, governança adaptativa i responsabilitat social del científic i el seu paper assessor en els assumptes públics. Es busca treballar en la interfície gestió-intervenció/recerca fent que la participació entre els diferents actors sigui realment mútua, tant en el disseny de la recerca com en la planificació i seguiment de les intervencions. Es mostraran alguns exemples de com aquestes actuacions poden ser no solament necessàries sinó també possibles.

 

Amb la col·laboració

 


Cicle: DILLUNS DE CIÈNCIA de quina manera els humans estem transformant la Terra: L'Era de l'Antropocè - IV


Organitzat per: Residència d'Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls