des del 01/03/2021 fins al 22/03/2021
La xerrada es durà a terme a les 18:00h a la plataforma GoToMeeting.
L’enllaç per a la connexió és el següent: bit.ly/3iq0Q6R
El codi d'accés és 350-185-805 o bé, descarregant l'App.
En el manifest fundacional de l'Organització Mundial de la Salut el 1948 es va definir la salut com "l'estat de complet benestar físic, mental, social, i no merament l'absència de malaltia o decaïment".
Quan es parla de "salut" cal tenir present que aquesta no ha estat una realitat estàtica, sinó que ha estat un concepte determinat en cada moment per la història. Així, no va ser fins al període comprès entre 1750 i 1900 en què es van anar consolidant conceptes com els de "salut pública" o "higiene social". Aquest llarg procés va propiciar, així mateix, que la protecció i la promoció de la salut pública s'hagin convertit en un dret fonamental i en una aspiració per a tota la Humanitat.
Així, a hores d'ara, la pandèmia del Covid-19 ha fet que la idea de "salut global" adquireixi una dimensió encara més transcendent per la qual cosa en l'actualitat adquireix major rellevància conèixer investigacions en curs com també totes aquelles actuacions que incideixen en el disseny, l'aplicació i la millora del benestar col·lectiu com, per exemple, la interacció entre els models de desenvolupament, els avenços tecnològics o el canvi global.
Per tot això, la Residència d'Investigadors dedica el seu nou cicle de conferències "Dilluns de Ciència" durant el curs acadèmic 2020-2021 a aprofundir en el coneixement d'aquest àmbit tan fonamental com és el de la salut col·lectiva.
Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació
Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC
Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB - CSIC)
Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)
Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC)
Dra. Teresa Moreno (IDAEA-CSIC)
Dr. Arben Merkoçi (ICN2-CSIC)
Dra. Núria Verdaguer (IBMB-CSIC)