des del 25/02/2019 fins al 09/04/2019
En el món cada dia som més habitants, i volem menjar millor i més variat, però estem en un Planeta finit, on els recursos essencials per la producció alimentària com són la disponibilitat de terres o aigua són limitats, i en alguns casos exhaurits per la sobreexplotació, i a més estem davant la incertesa del canvi climàtic.
Tot això fa que alguns països ja s’estiguin posicionant front aquests escenaris de manca de seguretat de proveïment alimentari, fins i tot és un aspecte que està ocupant les agendes estratègiques d'organismes internacionals.Com a contrapartida a aquest difícil escenari, tenim el món científic que de manera silenciosa però constant va avançant en la recerca de solucions, i en alguns casos ja s’albiren tecnologies que poden ser realment disruptives respecte als models productius que tenim avui en dia.
És en aquest marc, que la Residència d'Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Delegació del CSIC a Catalunya i la Institució Catalana d'Estudis Agraris han acordat col·laborar organitzant aquest primer cicle de conferencies sobre el tema.
Programa:
25 de febrer
Canvi climàtic i recursos alimentaris
Salvador Samitier, Director de l'oficina Catalana del Canvi Climàtic
Jordi Bacaria, Professor UAB i ex director del CIDOB
Tindrà lloc a la seu de la ICEA |Carrer del Carme 47| a les 18h
9 d'abril
Transgènics versus Etnobotànica
José Pío Beltran, Delegat del CSIC a València
Teresa Garnatje, Directora de l'Institut Botànic Barcelona (CSIC - Ajuntament de Barcelona)
Tindrà lloc a la seu de la Residència d'Investigadors |Carrer Hospital, 64|a les 18h
Institució Catalana d'Estudis Agraris (ICEA)
José Pío Beltran, Delegat del CSIC a València, Teresa Garnatje, Directora de l'Institut Botànic Barcelona (CSIC - Ajuntament de Barcelona)