Sostenibilitat i arqueologia de costes: exemples des del passat Sud-americà

Cicle: Dilluns de Ciència. Canvi Global i Sostenibilitat: del passat al present

29/04/2024
Conferència
Per a: Dra. Débora Zurro, Investigadora del CSIC, Institució Milà i Fontanals d’Investigació en Humanitats-CSIC
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Sostenibilitat i arqueologia de costes: exemples des del passat Sud-americà

La sostenibilitat se sol plantejar com una qüestió molt lligada a l'ecologia i als comportaments econòmics d'un món actual i globalitzat. En aquest marc de coses sembla que les Humanitats i, forma més específica, els estudis sobre el passat remot han d'aportar poc. Tot i això, l'Arqueologia permet tenir una visió de llarg recorregut sobre les relacions que establim les comunitats humanes amb els recursos i la seva distribució. Les societats costaneres en concret semblen presentar tota una sèrie de particularitats que tenen molt a veure amb la riquesa dels ecosistemes costaners i marins i aquesta rellevància dels oceans es veu reconeguda a l'actual Dècada dels Oceans 2021-2030. En aquesta xerrada es discutirà com s'articula aquesta complementarietat entre recursos marítims i terrestres, avaluant el rol que juga la riquesa oceànica a l'emergència de determinats comportaments prosocials com és la cooperació a través d'exemples del Canal Beagle (Sud d'Argentina) i del Nord de Xile (costa d'Atacama).

Presencial + Streaming

Imatge: Desert, Regió d'Antofagasta


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Institució Milà i Fontanals - CSIC (Departament d'Arqueologia i Antropologia) Institució Milà i Fontanals - CSIC (Departament d'Arqueologia i Antropologia)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls