La imatge fa referència a una nova estratègia terapèutica per reduir l'expressió d'alfa- sinucleina, principal proteïna implicada en la progressió de la malaltia de Parkinson, en les neurones dopaminèrgiques utilitzant àcids nucleics inhibitoris.
La malaltia de Parkinson és el segon trastorn neurodegeneratiu més comú després de la malaltia d’Alzheimer i afecta més del 1% de la població. Bàsicament, es caracteritza per la pèrdua de neurones dopaminèrgiques en la substància negra que té com a resultat la presència de símptomes motors severs. No obstant això, altres àrees cerebrals també estan alterades i deixen una varietat de símptomes no motors que inclouen disfuncions olfactòries, trastorns del son, depressió, ansietat, aŀlucinacions, fatiga, deficiències cognitives i demència. Els tractaments actuals són simptomàtics, la majoria modulant l’activitat dels circuits motors. La conferència se centrarà en el desenvolupament de noves estratègies terapèutiques que intenten reduir la progressió de la malaltia.
Curriculum Vitae
Dra. Analia Bortolozzi, PhD
Científic Titular, IIBB - CSIC; Investigador Asociado, IDIBAPS, Barcelona, España.
Investigació: Estudi de la fisiopatologia de la depresió i la sintomatologia psiquiàtrica en la malaltia de Parkinson, entenses com alteracions dels circuits cerebrals a partir d'enfocs moleculars, cel·lulars, neuroquímics i conductuals. Desenvolupament d'estrategies terapèutiques.
Emissió en streaming:
http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/residenciainvestigadors/
Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB - CSIC)
Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)