Compassió contra justícia?: Reflexions per a un temps de crisi

des del 14/05/2015 fins al 15/05/2015
Conferència
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 9:15
Traducció simultánia: No

Milions de persones es troben en situació d’extrema precarietat tant al nostre país com a gran part del sud d’Europa. Atur i pobresa —fins i tot entre assalariats—, empitjorament de les condicions de treball, nens amb una alimentació deficient; tot això agreujat per un substancial deteriorament dels sistemes de salut i de protecció social.
Alguns dels que es creien drets socials fermament consolidats s’estan revocant per la via dels fets. El que no semblava possible, o es considerava característic del que s’ha anomenant “Tercer Món”, ha arribat de ple a societats que es creien protegides.
En aquest context, de caiguda de l’Estat del Benestar i de les velles certeses, cal reflexionar sobre la compassió entesa com la capacitat —individual i coŀlectiva— de posar-se a la pell dels altres (empatia) i commoure’s pel seu sofriment (simpatia). I no tant des d’un punt de vista genèric i passiu sinó, sobretot, pel seu efecte dinamitzador de tot un conjunt de pràctiques, polítiques i tècniques de resposta humanitària davant de la crisi.

La Institució Milà i Fontanals del Consell Superior d’Investigacions Científiques (IMF-CSIC), en coŀlaboració amb la Residència d’Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya, s’ofereix, des de la seva especificitat com a centre de recerca en Humanitats del CSIC a Catalunya, com a fòrum de reflexió i debat sobre un tema de plena actualitat en unes Jornades que volen aportar una visió multidisciplinària i crítica d’aquesta palpitant qüestió passada i present. Amb aquest propòsit, es comptarà amb la participació tant d’experts en la matèria com d’agents implicats en l’acció humanitària a peu de carrer, que abordaran la qüestió des d’una triple vessant: els discursos de la compassió, l’economia moral i política de les seves pràctiques, i les seves tecnologies.

 

14 de maig: de 9h15 a 19h
15 de maig: de 9h30 a 18h

 

 

 


Cicle: Compassió contra justícia?: Reflexions per a un temps de crisi


Organitzat per: Institució Milà i Fontanals del Consell Superior d’Investigacions Científiques (IMF-CSIC), Residència d'Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls