Cracks de la Recerca per fabricar el futur

des del 18/02/2015 fins al 19/05/2015
Conferència
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18h30
Traducció simultánia: No
Cracks de la Recerca per fabricar el futur

Totes les conferències tindran lloc a les 18h30 menys la conferència inaugural dia 18 de febrer tindrà lloc a les 19h.  

Els països de la UE estem executant accions per aconseguir fites científiques d’alt nivell per al període 2014-2020, durant el qual Europa s’ha posat com a objectiu, a més d’assolir noves millores socials, que la R+D+I tingui un paper cabdal en l’avenç de la construcció d’un continent més sostenible i en què les quotes de benestar i progrés esdevinguin un autèntic referent. Aquest protagonisme de la R+D+I es concreta en les anomenades estratègies d’especialització inteŀligent (RIS3 en anglès), un dels eixos de la qual és intentar que la transferència de coneixement entre la recerca bàsica i l’aplicada sigui molt més activa, de manera que es generin noves possibilitats competitives a partir de la definició de l’especialització dels territoris en àrees concretes d’activitat, tot facilitant la internalització del model productiu, que cada cop està més basat en la R+D+I, el talent, les patents i la transmissió efectiva del coneixement al món empresarial.
Un dels actors a Catalunya, a més a més de les Universitats, el CSIC i les fundacions hospitalàries, són els centres de recerca promoguts per la Generalitat de Catalunya i que s’agrupen sota la institució CERCA, sistema que actualment compta amb 44 centres repartits arreu de Catalunya, amb aproximadament 12.000 persones.
La Residència d’Investigadors s’ha caracteritzat des de la seva fundació per esdevenir un indret de promoció de la Ciència, raó per la qual la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació li ha atorgat el Premi Nacional de Comunicació Científica el 2014, any en què la Institució CERCA celebrava el seu desè aniversari.
A partir de la ferma creença que la recerca que es duu a terme en els centres CERCA ha de ser presentada i apropada a la ciutadania, CERCA i la Residència d’Investigadors organitzen el cicle de conferències «Cracks de la recerca per fabricar el futur», un cicle que, sumat al programa de conferències dels centres del CSIC amb motiu del seu 75 aniversari, fa que la Residència d’Investigadors aculli al llarg de l’any acadèmic 2014- 2015 més de 50 conferències científiques.
El programa «Cracks de la recerca per fabricar el futur» té la seva base en joves investigadors de gran reconeixement i un més gran potencial, que expliquen els punts crítics de les seves recerques, que van des de la nanofotònica, la metàstasi i les teràpies contra el càncer, els dinosaures del Pirineu, la fotosíntesi artificial o la crisi del deute financer fins a la lluita contra algunes malalties infeccioses.
Aquests nous talents de la recerca catalana seran algunes de les peces clau en el procés de construcció de la societat del coneixement que ha de permetre un sistema molt més àgil que faciliti una més gran innovació, transferència al sector privat, competitivitat, llocs de treball qualificats i segurs i, en definitiva, l’afavoriment de polítiques més sostenibles, solidàries i justes.

Dr. Lluís Rovira (CERCA - Centres de Recerca de Catalunya)
Dr. Francesc Farré i Dr. Lluís Calvo (Residència d’Investigadors)


Cicle: Cracks de la Recerca per fabricar el futur


Organitzat per: Residència d'Investigadors, CSIC - Generalitat de Catalunya i Centres de Recerca de Catalunya (CERCA)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls