DILLUNS DE CIÈNCIA: La Química de la nostra vida

des del 11/02/2016 fins al 01/02/2016
Cicle
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: No
DILLUNS DE CIÈNCIA: La Química de la nostra vida

La química juga un paper central en la nostra vida diària. Entendre la vida i tot el que l’envolta és entendre la composició dels éssers vius, la comunicació entre les molècules i les transformacions que ocorren en la naturalesa. Per això, la investigació química ha centrat la seva mirada en diversos aspectes com, per exemple, el desenvolupament de nous catalitzadors emprats en el sector petroquímic que augmenten la productivitat i disminueixen l’impacte mediambiental, la comercialització de tests per determinar la intolerància a la lactosa o el desenvolupament d’eines que permetin entendre els mecanismes de reconeixement molecular que juguen un paper fonamental en els processos biològics, la qual cosa té un impacte directe en la salut i en la qualitat de vida dels ciutadans i també en la millora de la competitivitat de les empreses. En aquesta línia d’actuació, l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua del CSIC (IDAEA-CSIC) té com a objectiu l’estudi dels canvis naturals i antropogènics que esdevenen en els ecosistemes mitjançant tècniques químiques i geoquímiques, sobretot aquells que suposen increments de toxicitat en organismes i humans. Així mateix, aborda l’estudi de la qualitat i disponibilitat d’aigua, tant si prové de rius com d’aqüífers, sotmesa ella mateixa a una alta taxa de reutilització i explotació intensiva davant la menor disponibilitat d’aquest recurs. Un altre problema específic sobre el qual fa recerca és l’estudi de la qualitat de l’aire, que es veu dràsticament influïda pels episodis d’entrada de pols sahariana, a més de pels problemes de contaminació urbana i industrial. Aquest cicle de conferències aspira a posar en coneixement de la ciutadania alguns d’aquests temes, de significativa transcendència per a la nostra societat.

 


Cicle: DILLUNS DE CIÈNCIA: La Química de la nostra vida


Organitzat per: Residència d’Investigadors, CSIC - Delegació a Catalunya, Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls