Dones, música i Inquisició

06/02/2013
Conferència
Per a: Dra. Ascensión Mazuela-Anguita (Investigadora del Grup “Música, patrimoni i societat”, Institució Milà i Fontanals/CSIC, Barcelona)
Lloc: Sala d'actes
Horari: 18:00
Idiomes: Català, Castellà
Traducció simultánia: No
Dones, música i Inquisició
Els documents inquisitorials són fonts especialment riques per explorar la vida quotidiana i, en particular, per conèixer l’activitat musical femenina, que, en canvi, difícilment aflora en altres documents tradicionalment utilitzats pels musicòlegs. Per exemple, els processos inquisitorials per bruixeria sovint implicaven dones que participaven en aquelarres amb música. En la conferència es presentaran alguns casos de processos inquisitorials relacionats amb dones músiques, que revelen l’estatus moral de la música en la societat hispana del segle XVI, com també la formació, posició social i vicissituds professionals d’algunes dones músiques, i s’establiran comparacions amb exemples de músics de l’època.

Cicle: Dones i música


Organitzat per: Residència d’Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls