El paper de l’hidrogen en la societat del futur

Cicle: Dilluns de Ciència. La transició energètica: reptes científics i oportunitats per a la innovació

13/05/2024
Conferència
Per a: Dr. Albert Tarancón (IREC/ICREA)
Lloc: Anfiteatre
Horari: 18:00
El paper de l’hidrogen en la societat del futur

La crema de combustibles fòssils com a forma principal de subministrament d’energia no és sostenible, ni tan sols en el curt termini, perquè es basa en un recurs finit i té un impacte clar i devastador en el medi ambient i en la salut de les persones. D’altra banda, fomentar un sistema energètic basat en recursos renovables és una aposta arriscada si abans no es resolen dos grans problemes com són l’emmagatzematge d’electricitat i l’electrificació de sectors amb gran consum energètic. Són dos reptes majúsculs que a dia d’avui no tenen ni una solució clara ni una solució única. Potser la conversió d’electricitat renovable en un combustible sintètic emmagatzemable i transportable, com podria ser l’hidrogen generat per l’electròlisi de l’aigua, és l’única solució integral al problema actual de l’energia. Catalunya (i Espanya) tenen condicions per ser protagonistes de la revolució de l’hidrogen si esdevenen líders del desenvolupament de les tecnologies de producció, transport i ús d’aquest combustible renovable. Aquesta xerrada fonamentarà la necessitat de canviar de paradigma energètic així com l’encaix econòmic i tècnic del vector hidrogen en un futur sostenible.

Currículum Vitae

Llicenciat i doctor en ciències físiques (UB, 2001 i 2007) i enginyer de materials (UPC, 2007), l’Albert Tarancón és professor d’investigació ICREA a l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC). L’Albert ha treballat com a investigador postdoctoral al CSIC i com a visitant a la universitat d’Oslo (Noruega), l’Imperial College London (Anglaterra) i Caltech (EEUU). Des de 2010, l’Albert dirigeix un grup de recerca d’unes 35 persones dedicat a les noves tecnologies de l’energia i lidera diferents projectes europeus en l’àmbit de l’hidrogen com a vector energètic. L’Albert és editor en vàries revistes de prestigi internacional en la temàtica de materials per l’energia i és representant de l’IREC a Hydrogen Europe (Clean Hydrogen Partnership).

 

Presencial (C/Hospital, 64) + Streaming


Vídeos

El paper de l’hidrogen en la societat del futur

El paper de l’hidrogen en la societat del futur

Dr. Albert Tarancón (IREC/ICREA)


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC)



Amb la col·laboració de:

Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC)

Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA)



CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls