Les emissions de gasos i el seu control al Mar Mediterrani.

Cicle: SOS! AQUÍ LA TERRA

24/01/2022
Conferència
Per a: Dr. Pedro Antonio Arnau del Amo (CIMNE)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Les emissions de gasos i el seu control al Mar Mediterrani.

Cicle: SOS! Aquí la Terra. Desafiaments i reptes del Canvi Global

En els darrers cinquanta anys s'ha produït una alteració substancial sobre com es produeixen les aportacions d'aigua dolça des de la costa i com influeixen a la circulació marina. Aquestes alteracions incideixen en l'escalfament progressiu de les aigües costaneres catalanes i una reducció en la capacitat d'absorció de gasos pel mar. Aquest fet s'agreuja a l'estiu, coincidint amb l'increment de l'emissió de gasos al medi ambient producte de l'ús de motors de combustió interna com SOx, NOx i CO2.

La pèrdua d'aquests serveis ecosistèmics està afectant la salut dels ecosistemes costaners i de les persones que viuen a poblacions properes al mar. Per aquest motiu, en els darrers anys hi ha un impuls per a l'ús de combustibles més nets en el transport marítim i la creació d'unes zones on hi hagi un control sobre els gasos emesos pels vaixells. El projecte LIFE4MEDECA, és un projecte LIFE en què CIMNE participa com a soci, per donar suport a la preparació de Zones de Control d'Emissions (ECA) a la Mar Mediterrània i impulsar la seva descarbonització. A més, CIMNE participa en el desenvolupament d'una Plataforma de Predicció Territorial dins el marc del projecte PIPLATES, un projecte finançat pel Programa de Tecnologies Digitals Avançades de la Generalitat de Catalunya. Durant l'exposició s'explicarà com el desenvolupament d'aquesta plataforma pot ser rellevant com a suport per a l'èxit del projecte LIFE4MEDECA i per incrementar la resiliència d'aquests ecosistemes costaners.

Currículum Vitae

Dr. Pedro Arnau és Doctor en Oceanografia Física per la Universitat Politècnica de Catalunya i des del 2007, investigador a CIMNE. La seva tesi doctoral sobre la circulació marina de mesoscala al Mar Català va ser guardonada amb el primer premi del concurs de tesi per al desenvolupament sostenible de la Fundació AGBAR. Investigador principal en projectes nacionals i internacionals, participa en projectes en la protecció dels serveis ecosistèmics i la integració d'eines TIC al medi ambient. Expert en teledetecció i GIS i programació per objectes en IDL, ha participat en nombroses campanyes oceanogràfiques a bord dels vaixells Hespérides, Vizconde de Eza i García del Cid. És coautor del mapa batimètric del Mediterrani Occidental i inventor de la tecnologia patentada de dessalinització mitjançant evaporació en buit i impulsor de la spin-off Fresh Water Nature.

Emissió en Streaming

 

 


Dr. Pedro Antonio Arnau del Amo

dr-parnau_ponent.jpg

Vídeos

Les emissions de gasos i el seu control al Mar Mediterrani

Les emissions de gasos i el seu control al Mar Mediterrani

Dr. Pedro Antonio Arnau del Amo (CIMNE)


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA)

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

AGROTECNIO AGROTECNIO

International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE) International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE)

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

Institut de Física d'Altes Energies (IFAE) Institut de Física d'Altes Energies (IFAE)

Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) Institut Català d'Investigació Química (ICIQ)

Computer Vision Center (CVC-UAB) Computer Vision Center (CVC-UAB)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls