Finestres d'edificis: des de l'element deficient energètic fins a l'estalvi energètic

Cicle: Dilluns de Ciència. DESCARBONITZACIÓ

05/05/2025
Conferència
Per a: Claudio Roscini (ICN2-CSIC)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Finestres d'edificis: des de l'element deficient energètic fins a l'estalvi energètic

Els edificis són responsables d'una gran part del consum global d'energia i de les emissions de CO2 als països desenvolupats. Part d'això està relacionat amb l'ús creixent de sistemes de refrigeració/calefacció, cada cop més necessaris per equilibrar les pèrdues energètiques que es produeixen en edificis moderns caracteritzats per envoltants de vidre transparent (és a dir, finestres). A continuació mostrarem algunes propostes de solucions basades en noves pel·lícules i recobriments fotoactius basats en nanomaterials que tenen com a objectiu convertir les finestres, el punt més feble en termes d'eficiència energètica d'un edifici, en elements intel·ligent (finestres intel·ligents) que permeten no només reduir el consum energètic, sinó també recollir la llum solar i convertir-la en energia aprofitable. Creiem que aquests materials ajudaran a reduir el CO2 emissions produïdes pels edificis.

Currículum Vitae

El Dr. Claudio Roscini (PhD en Química, Regne Unit) és investigador sènior de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2, Espanya), on desenvolupa nanomaterials orgànics fotoactius i cromogènics que canvien les seves propietats òptiques (per exemple, color, luminescència) a l'aplicació d'estímuls externs (per exemple, llum, temperatura). La seva recerca es caracteritza per abastar des de la demostració fonamental de nous conceptes fins a la realització de prototips de treball, més propers als productes finals. Entre altres aplicacions, pretén integrar aquests nanomaterials en finestres intel·ligents, sensors òptics i tintes de seguretat. A més de publicacions en revistes revisades per parells i diverses patents, és cofundador i CTO/CSO de dues empreses derivades, Futurechromes (des del 2014) i Distinkt (des del 2022), amb l'objectiu d'explotar dues tecnologies desenvolupades en vidres intel·ligents i tintes de seguretat, respectivament.

Presencial (C/Hospital,64) + Emissió YOUTUBE

Imatge representativa de finestres intel·ligents

 

 




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls