Un dels grans reptes científics dels últims anys és poder arribar a conèixer el funcionament del sistema nerviós i resulta que una de les principals barreres que es troben els neurofisiòlegs és el no poder comptar amb eines que permetin una bona interacció entre aquest sistema nerviós i l'artificial. Nous materials com el graf, material 2D que presenta un conjunt de propietats fisicoquímiques juntament amb altres com biocompatibilitat, transparència i flexibilitat han permès pensar que podrien proporcionar un avanç significatiu en el coneixement i millora de les funcions cerebrals.
Curriculum Vitae
Doctora en Medicina per la UAB i Investigadora Científica del CSIC que dirigeix actualment el Grup d'Aplicacions Biomèdiques de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM, CSIC) (http://gab.imb-cnm.csic.es/).
Aquest grup forma part del CIBER BBN. Les línies de recerca que desenvolupa estan relacionades amb les aplicacions de les micro i nano tecnologies en el camp biomèdic. Ha estat Investigadora Principal de diversos projectes nacionals i europeus relacionats amb microdispositius biomèdics. La formació biomèdica i l'experiència en tecnologies li ha permès reforçar la identificació i consecució de projectes amb marcat interès clínic. Les línies actuals estan focalitzades en el desenvolupament de dispositius Organ on a Xip i Interfases Neurals basades en transistors de Grafè.
Emissió en streaming:
http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/residenciainvestigadors/
Dra. Rosa Villa, Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB – CNM, CSIC)
Centre Nacional de Microelectrònica (CNM-IMB, CSIC)