L’agricultura és una de les activitats essencials de la nostra societat. Ens proporciona els aliments que necessitem per viure i una multitud d’altres productes com la fusta per la construcció o el cotó per vestir-nos. La primera revolució agrària, que va ocórrer al neolític, fa uns 10.000 anys, va canviar radicalment la manera de viure dels humans, ja que va obrir la porta a organitzar-nos en poblacions sedentàries, deixant enrere la vida nòmada.
A partir d’aquell moment, els humans vam començar a modificar les espècies vegetals a la nostra conveniència. Començava així el llarg procés de domesticació de les especies salvatges. Molts milers d’anys després, als segles XIX i XX, els humans vam viure un seguit d’avenços tecnològics dirigits a la millora dels cultius vegetals. Aquest coneixement ha permès que els humans iniciéssim el segle XXI amb capacitat tecnològica suficient com per a dissenyar les plantes en funció de les nostres necessitats. En aquesta xerrada farem un recorregut històric per l’agricultura (des del neolític fins a la transgènesi i l’edició gènica) i veurem l’impacte que ha tingut l’aplicació de la (bio)tecnologia sobre el nostre benestar.
Dr. David Caparrós Centre for research in agricultural Genomics (CRAG)
Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA)
Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)
Center for Research in Agricultural Genomics (CRAG)
International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE)
IIB Sant Pau - Fundació Institut de Recerca Hospital de Sant Pau