La investigació biomèdica actual

24/02/2014
Conferència
Per a: Dr.Joan Rodés i Teixidor (President de l'Institut d'Investigacions Sanitàries Clínic-IDIBAPS)
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: No
La investigació biomèdica actual

En la actualitat està ben establert que la medicina progressarà molt més quan hi hagi una més ràpida transferència del coneixement des de la ciència bàsica a la recerca clínica i a la inversa. Els països més desenvolupats han aplicat una política científica indicant clarament que assolir aquest objectiu serà cabdal pel progrés no solament científic en biomedicina sinó també tecnològic i econòmic. A l’Estat Espanyol s’ha aplicat darrerament una política científica des de l’Instituto de Sadud Carlos III que recolza clarament aquest fet; la creació dels Instituts de Recerca Sanitària. Aquests Instituts son fundacions o consorcis en els que participen un Hospital Universitari i científics bàsics de la pròpia Universitat o del Consell Superior d’Investigacions Científics (CSIC).

Aquests instituts han estat acreditats per científics externs que han validat la recerca realitzada així com la possibilitat d’innovar. Fins a l’actualitat s’han acreditat 18 instituts a tot el territori de l’Estat i a Catalunya s’han acreditat 5. L’anàlisi de l’activitat científica i innovadora ha estat recentment avaluada per l’Instituto de Salud Carlos III. Aquesta avaluació ha demostrat el bon nivell científic d’aquests Instituts. Precisament en el cicle de conferències “Desafiaments del segle XXI La veu de la Medicina” hem pogut assistir a conferències d’altíssim nivell. La majoria de conferències recollien la temàtica que es desenvolupava en aquests Instituts, tant a nivell bàsic com clínic. Realment la aportació aportada pels conferenciants ha estat excel·lent.

 


Cicle: VIIIè Desafiaments del S.XXI. La Veu dels Descobriments: descobrir,innovar,transferir el coneixement


Organitzat per: Residència d'Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls