Una visió integral del coneixement de les zones polars i sobre les alteracions que estan patint com a conseqüència del canvi global.
Les zones polars, principals responsables del clima del nostre planeta, estan patint canvis dràstics com a conseqüència de la seva alta sensibilitat al canvi global, que afecten directament a la dinàmica climàtica, oceanogràfica i ambiental de latituds extra polars. Aquest llibre pretén donar un punt de vista integral i multidisciplinari de l’estat del coneixement de les zones àrtiques i antàrtiques: la seva evolució geològica, els apressants problemes de contaminació d’aquests territoris, la caracterització dels diversos ecosistemes terrestres i marins, així com l’evolució passada i futura del clima polar. L’objectiu final es explicar, de forma clara i amena, les similituds i diferències entre els dos pols i conscienciar sobre les alteracions que estan patint degut al canvi global. Així mateix, es donen a conèixer les investigacions, de gran rellevància científica i social, realitzades pel personal científic i tècnic del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), apropant-nos a la història i situació actual de la investigació polar a Espanya.
Presencial + Emisión en streaming
C/Hospital, 64 Barcelona
Vanessa Balagué, Magda Vila, Clara Cardelús Presentació: Dra. Adelina Geyer(GEO3BCN - CSIC),Dr. Santiago Giralt (GEO3BCN - CSIC)
Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació
Residencia de Estudiantes en España (RESA)