Química terapèutica: control dels fàrmacs amb llum, recerca actual i tecnologia terapèutica per al futur

30/05/2016
Conferència
Per a: Dr. Amadeu Llebaria, Medicinal Chemistry Laboratory Departament de Química Biomèdica (IQAC-CSIC)
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: No
Química terapèutica: control dels fàrmacs amb llum, recerca actual i tecnologia terapèutica per al futur

El desevolupament de les neurociències i les noves tècniques prometen nous descobriments en el funcionament del cervell i en els mecanismes de les malaties neuronals. La manipulació dels processos biològics amb llum mitjançant noves tècniques com l’optogenètica ha estat una revolució en la neurobiologia experimental. L’optogenètica es basa en l’activació de xarxes cerebrals mitjançant el control de l’activitat neuronal amb l’expressió de proteïnes que responen a estímuls lluminosos. La introducció de proteïnes externes altera la fisiologia ceŀlular que limita la seva aplicació terapèutica. De manera semblant i complementaria l’optofarmacologia, que consisteix en l’estudi de fàrmacs regulats per llum per controlar receptors neuronals amb precisió, presenta l’avantatge que no requereix una alteració genètica i pot ser validada amb procediments habituals en l’estudi de medicaments. Es descriurà l’estat de la recerca actual i les possibilitats futures en terápies avançades.


Cicle: DILLUNS DE CIÈNCIA: Cap a una nova química


Organitzat per: Residència d'Investigadors, Delegació a Catalunya CSIC, Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls