Quin aire respirem?

26/05/2009
Conferència
Per a: Dr. Xavier Querol (Professor d’Investigació de l’Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua [IDAEA] - Consell Superior d’Investigacions Científiques)
Lloc: Sala d' Actes
Horari: 18:00
Idiomes: Català, Castellà
Traducció simultánia: No
Quin aire respirem?
La contaminació atmosfèrica a les ciutats Europees és un tema de molt interès ambiental, científic i de salut pública. La implementació de les noves directives de la UE de qualitat de l’aire desenvolupades a partir de la publicació de la directiva marc al 1996 estan exigint esforços considerables de les administracions per tal d’assolir els objectius de qualitat fi xats per aquesta legislació. Una de les premisses importants és que els ciutadans europeus tenim el mateix dret a estar igualment protegits de la contaminació de l’aire, tant si són països molt desenvolupats escandinaus, com si són països de l’Europa oriental. Els tres contaminants que tenen problemes de compliment d’objectius clau són: l’ozó, el diòxid de nitrogen i les partícules en suspensió. Dintre de les ciutats són les dues darreres les que causen “el problema”. Aquest problema és complex perquè hi ha ciutats que han aplicat moltes mesures, des del 2003, per disminuir la contaminació i no assoleixen els objectius plantejats (Londres, París, Berlín, Estocolm...). És necessària la coŀlaboració amb equips de recerca per resoldre el problema. El CSIC, a través de l’IDAEA, coŀlabora amb el Departament de Medi Ambient de la Generalitat, el Ministerio de Medio Ambiente, y Medio Rural y Marino, i diverses CCAA per fer estudis científics per identifi car les fonts causants dels problemes i proposaran possibles solucions. En la conferència s’exposen els resultats d’aquestes coŀlaboracions.

Cicle: CIÈNCIA I ENVELLIMENT. Tercer cicle de conferències


Organitzat per: Residencia d'Investigadors i Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (fatec)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls