“Salamandra”: un film rar sobre la ciència soviètica

30/09/2011
Cine
Lloc: Amfiteatre
Horari: 12:00
Traducció simultánia: No
“Salamandra”: un film rar sobre la ciència soviètica
La història de Kammerer i el seu tràgic destí fou el tema del film “Salamandra”, una coproducció germano-soviètica, exhibida a Alemanya en 1928. El propi secretari soviètic de cultura, Anatoli Lunatscharskij, en escriure el guió i la seva dona representà el paper de la Sra. Kammerer. Aquesta controvertidíssima pel•lícula muda fou prohibida a la República de Weimar per raons polítiques i només va ser projectada a la Unió Soviètica. Per aquest motiu, la majoria dels testimonis occidentals existents sobre ella es troben completament distorsionats. “Salamandra” té encartaments en rus que es traduiran en directe durant la projecció.

El Dr. Klaus Taschwer és historiador de la ciència i periodista científic resident a Viena, on treballa en el diari austríac Der Standard. La seva recerca està centrada en la popularització de la ciència i la història de la biologia a Austria. Són molt coneguts els seus llibres sobre Konrad Lorenz (en coautoria amb Benedikt Föger): Die andere Seite des Spiegels. Konrad Lorenz und der Nationalsozialismus (2001) i Konrad Lorenz. Biographie (2003). Actualment prepara un llibre sobre el biòleg vienès Paul Kammerer.


Organitzat per: Residència d'Investigadors i Institució Milà i Fontanals




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls