Xifres i Ciències

14/01/2023
Teatre
Per a: Muntatge i Direcció de José V. García Ramos (Ajudant de Direcció: Mari Cruz García Gutiérrez)
Lloc: Sala d'actes
Horari: 18:30
Xifres i Ciències

TeatrIEM és un grup que va néixer al si del CSIC, a l'Institut d'Estructura de la Matèria de Madrid, el febrer de 2013. Està format gairebé íntegrament per investigadors de diferents especialitats i categories científiques, que sacrifiquen part del seu temps i del seu lleure per muntar espectacles teatrals. Fins ara, tots els nostres espectacles, titulats Todo x la Ciencia: seis conversaciones ideadas, posibles e irreales y un monólogo que no ha sido, Científicas ab Initio: pioneras, intrusas y únicas, Encuentros en la Interfase: entre la Ficción y la Ciencia, Tu nombre me sabe a… Ciencia,Ciencia a la cuarta pared, A Ciencia cierta, La Escena de Anaximandro y Para siempre: apuntes teloméricos variados, van ser estrenats al Museu Nacional de Ciències Naturals i representats en diferents recintes científics i culturals. També hem estrenat en aquest espai La tortuga de Darwin de Juan Mayorga.

Avui presentem aquest nou espectacle titulat Cifras y Ciencias que està format per les tres obres finalistes al II CERTAMEN TEATRIEM DE TEXTOS TEATRALS BREUS DE BASE CIENTÍFICA. Els textos premiats són: La clave de Schrödinger de Josefa Vera López, Sueña, Aurelia de Ana Fernández Valbuena i El Hombre de la barba minada de Leyendas de Sebastián Moreno, que va aconseguir el premi del jurat. També s'hi ha inclòs El último pueblo silencioso de David A. Ledesma per completar l'espectacle.

Aquestes obres s'ocupen de temes relacionats amb el món de les matemàtiques, les seves paradoxes i la seva història. Així, per exemple, s'explica la història d'un vell barber i d'una nena, que serveixen per il·lustrar la paradoxa de Bernard Russell, juntament amb la història de dos androides que es preparen per a una fi del món apocalíptic. D'altra banda, tenim Aurelia, estudiant de matemàtiques, que està preparant, entre somnis, la defensa de la seva tesi doctoral, per acabar amb el conegut esquetx de “Vuelva usted mañana” que ens portarà a la paradoxa del gat de Schrödinger.

 

Programa:

El Hombre de la Barba mirada de leyendas

de Sebastián Moreno

El último pueblo silencioso

de David A. Ledesma

Sueña, Aurelia

de Ana Fernández Valbuena

La Clave de Schrödinger

de Josefa Vera López

 

Entrada lliure


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia (FECYT) Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia (FECYT)

Ministeri de Ciència i Innovació Ministeri de Ciència i Innovació

TEatrIEM




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls