Big Data: ciència o auguri?

13/06/2016
Conferència
Per a: Jesús Cerquides (IIIA-CSIC)
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: No
Big Data: ciència o auguri?

En els últims anys, la quantitat de dades capturades i emmagatzemades per la societat ha augmentat exponencialment. També ho han fet així les nostres capacitats de processar aquestes dades. L’aprenentatge automàtic (machine learning) ens permet utilitzar aquestes dades per realitzar prediccions sobre el futur. La conferència introduirà la disciplina del machine learning mitjançant algunes de les seves aplicacions a problemes de predicció en ciència i enginyeria. Fins fa mig segle, l’únic mètode fiable per fer prediccions de què ha disposat la humanitat ha estat el mètode científic. Es discutirà fins a quin punt les capacitats de predicció que ens ofereix el Big Data constitueixen un complement al mètode científic, o si en el cas més extrem poden convertir-lo en obsolet. Es comentarà l’impacte que aquests nous sistemes de predicció poden tenir en la societat i en particular en els processos de producció científica i de transferència de tecnologia.


Cicle: DILLUNS DE CIÈNCIA: L'avui i el demà de la intel·ligència artificial


Organitzat per: Residència d'Investigadors, Delegació a Catalunya CSIC, Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls