Biotecnologia i creixement económic: la necessitat d’apostes a llarg termini

17/02/2014
Conferència
Per a: Dra. Montserrat Vendrell, Directora general de Biocat
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: No
Biotecnologia i creixement económic: la necessitat d’apostes a llarg termini

La biotecnologia està cridada a aportar solucions innovadores a alguns dels grans reptes que el món actual té plantejats, com ara cobrir les necessitats d’aliments d’una població mundial que arribarà als 8.300 milions de persones el 2030; cobrir una demanda energètica creixent que es preveu que augmenti un 50% d’aquí al 2025; o permetre processos de producció més eficients i menys contaminants que garanteixin la sostenibilitat de recursos limitats com l’aigua.


Catalunya disposa dels fonaments per poder aprofitar les oportunitats que el sector ofereix. D’una banda, té una capacitat científica contrastada i reconeguda —amb més de 430 grups d’investigació consolidats en biociències, centres i instituts de recerca de referència internacional, grans infraestructures, una potent xarxa d’hospitals...— i, d’una altra banda, té un teixit empresarial creixent integrat per 480 empreses, entre biotecnològiques, farmacèutiques, de tecnologies mèdiques i de serveis, que ocupen 22.000 persones, la meitat de les quals es dediquen a la recerca.


Les claus són mantenir i augmentar la inversió en recerca, crear condicions atractives per a la instaŀlació de companyies internacionals, impulsar la internacionalització de les nostres empreses i les coŀlaboracions transnacionals de les entitats de recerca, un tractament fiscal adequat del sector, un ús adient de la compra pública com a eina per impulsar la innovació i paquets financers que propiciïn el partenariat públic-privat en l’impuls de projectes de valor afegit.


Cicle: VIIIè Desafiaments del S.XXI. La Veu dels Descobriments: descobrir,innovar,transferir el coneixement


Organitzat per: Residència d'Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls