Cicle de col·loquis "Retrats al ras"

15/09/2016
Conferència
Per a: Núria F. Rius, Enric Mestres Illamola, Albert Curto
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:00
Traducció simultánia: No
Cicle de col·loquis "Retrats al ras"

18:00 - Presentació
Lluís Calvo, director cientificocultural de la Residència d’Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya.
18:15 - Presentació dels conferenciants
Ricard Marco, president de Fotoconnexió (moderador dels coŀloquis.

18:30 - Primer coŀloqui
Els inicis del fotògraf ambulant. Tecnologia, ciutadania i cultura fotogràfica

Gràcies a noves possibilitats tecnològiques, com també a una creixent extensió de la cultura fotogràfica, pels volts de 1900 van aparèixer nous mètodes de retrat, tant automàtics com ambulants. Així, màquines precursores del famós «photomaton» dels anys trenta van emergir de manera concomitant als anomenats fotògrafs «minuters».
A càrrec de Núria F. Rius (professora a l’Escola Massana i a la Universitat Pompeu Fabra. Sòcia fundadora de l’associació cultural Fotoconnexió i membre dels grups de recerca Gracmon —UB— i INVBAC —UPF—. El 2011 va doctorar-se amb una tesi dedicada al retratista Pau Audouard, tesi que, dos anys més tard, va desembocar en el llibre Pau Audouard. Fotografia en temps de Modernisme. Ha comissariat diverses exposicions de difusió al Centre Cultural La Casa Elizalde i, darrerament, ha estat comissària de l’exposició Carles Fontserè, photocitizen).

19:05 - Segon coŀloqui
Humans of Barcelona, una descripció de la ciutat a través del seu paisatge humà

Els barcelonins a peu de carrer agafen tot el protagonisme en aquest testimoni actual de la seva ciutat. Retrats naturals de la gent més singular que hi habita.
A càrrec d’Enric Mestres Illamola (fotògraf professional especialitzat en retrat i reportatge social. Professor de fotografia des de l’any 2000, fent classes d’iniciació i retrat fotogràfic en diferents centres i escoles de Barcelona. Des de l’any 2010 porta a terme el projecte Humans of Barcelona, un retrat fotogràfic de la ciutat a través dels seus personatges més singulars).

19:40 - Inauguració de la mostra Anònims

A carrèc d’Albert Curto (director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre).
Visita guiada a l’exposició Anònims. Retrats de 1940. Joan Sorlí a càrrec d’Albert Curto i Laura Tienda, comissaris de la mostra, presentació que comptarà amb l’assistència del Sr. Enric Roig, vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, i del Sr. Jusèp Maria Boya, director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya).


Cicle: Exposició:ANÒNIMS. Retrats de 1940


Organitzat per: L’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, la Residència d’Investigadors del CSIC-Generalitat de Catalunya i l’Associació Cultural Fotoconnexió.




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls