Cirurgia endoscòpica a través dels orificis naturals

23/05/2012
Conferència
Per a: Antoni de Lacy Fortuny, Hospital Clínic - IDIBAPS
Lloc: Sala d'actes de la Residència d'Investigadors
Horari: 18:30
Idiomes: Català, Castellà
Traducció simultánia: No
Cirurgia endoscòpica a través dels orificis naturals
Els cirurgians necessitem evolucionar de manera constant perquè necessitem donar la millor i més innovadora atenció als nostres pacients amb un únic objectiu: el seu benestar  Però, què significa benestar? Significa proporcionar als pacients un tractament que sigui efectiu, amb mínim dolor, mínimes complicacions, reincorporació precoç a les activitats diàries i resultats estètics adequats. Fins al moment, semblava que havíem aconseguit aquests objectius amb la cirurgia laparoscòpica, però quan els estudis aleatoritzats començaven a mostrar la igualtat i fins i tot uns millors resultats a llarg termini de la cirurgia laparoscòpica enfront de la convencional, els cirurgians fem un nou pas endavant i inventem el NOTES amb la finalitat d’oferir als nostres pacients aquest benestar somiat.

El NOTES, acrònim de “Natural Orifi ce Transluminal Endoscopic Surgery”, significa que els procediments quirúrgics es realitzen a través dels orificis naturals; però més enllà de les complexitats tècniques que comporta, el NOTES significa un canvi de mentalitat basat en diversos punts:

– La cirurgia laparoscòpica convencional, que molts consideraven insuperable, es pot millorar: es poden utilitzar ports més petits, minincisions, ports únics...
– L’accés a la cavitat abdominal per vies que fins ara eren impensables, com l’estómac o la vagina, és possible.
– El cirurgià depèn no només de la seva habilitat quirúrgica, sinó també dels avenços tecnològics, i això converteix l’enginyer en un més de l’equip.

Aquest canvi de mentalitat permet al cirurgià somiar que, amb l’ajuda tecnològica suficient, aquest ideal de benestar que pretenem per als nostres pacients és més a prop.

Cicle: Desafiaments del S.XXI. La Veu de la Medicina I


Organitzat per: Residència d'Investigadors, Fundació Clínic Barcelona, Institut Biomèdiques August Pi i Sunyer, Resa




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls