La llet de la cabra domèstica es dedica fonamentalment a la fabricació d’una àmplia varietat de formatges amb textures, sabors i aromes molt diferents. Els factors genètics expliquen en bona mesura la capacitat de les cabres per produir una llet rica en greix i proteïna que, posteriorment, pugui ser transformada en formatge. En aquesta conferència explicarem com la Genòmica permet identificar i caracteritzar aquests factors genètics, i així mateix il·lustrarem com l’aplicació de les tècniques de seqüenciació massiva possibilita conèixer la composició microbiològica del formatge amb una resolució molt elevada.
Currículuma Vitae
Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), consorci CSIC-IRTA-UAB-UB, Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, Bellaterra 08193.
Departament de Ciència Animal i dels Aliments, Facultat de Veterinària, Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, Bellaterra 08193.
Marcel Amills és catedràtic laboral del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador adscrit al Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG, CSIC-IRTA-UAB-UB). La seva recerca està centrada en dues línies d’investigació principals: (1) Dilucidar la base molecular de la lactació i identificar mutacions amb efectes causals sobre fenotipus d’interès econòmic en la cabra domèstica, i (2) Comprendre la història evolutiva recent de les espècies domèstiques mitjançant la utilització de dades genòmiques.
Presencial + Streaming
Catedr. Marcel Amills (CRAG, CSIC-IRTA-UAB-UB)
Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació
Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC
Center for Research in Agricultural Genomics (CRAG)