De la Terra a Tità passant pel laboratori: Què sabem de la pressió?

29/04/2011
Conferència
Per a: Prof. Dr. Miguel Ángel Alario Presidente Real Academia de Ciencias Matemáticas, Físicas y Naturales. Madrid
Lloc: Amfiteatre
Horari: 19:00
Traducció simultánia: No
De la Terra a Tità passant pel laboratori: Què sabem de la pressió?
L’origen de la Química se situa, molt sovint, en el descobriment del foc, per la qual cosa és natural que el major impuls per a la realització de reaccions químiques hagi estat, habitualment, i amb la possible excepció de les reaccions en fase gas, la temperatura. El coneixement de l’equilibri químic, no obstant això, requereix prendre en consideració les tres variables termodinàmiques: pressió, temperatura i composició. En termes d’aquest equilibri, doncs, la pressió és una variable tan important com aquestes i així, per exemple, és notori que un sistema tan proper, i tan complex, com el nostre planeta, com tots els planetes, és un sistema químic en el qual la pressió juga un paper determinant. Això es refl ecteix en l’evolució composicional dels materials presents a la Terra amb la progressió cap al seu centre, en incrementar-se al llarg d’aquest gradient pressió i temperatura.

En la conferència, es passarà revista d’allò que és essencial, però no exclusivament, en el seu aspecte estructural. S’analitzaran així les modifi cacions que es produeixen en empaquetaments, índexs de coordinació, estats d’oxidació..., que bàsicament es reflecteixen en dos grans tipus de processos: transicions de fase i reaccions químiques. Per mitjà d’elles, descriurem alguns exemples de síntesis de materials en condicions d’alta pressió i alta temperatura. Com que es tracta de materials, es prestarà particular atenció a les propietats fi sicoquímiques dels productes d’aquests processos.

Cicle: Desafiaments S. XXI. La Veu de la Ciència. Cicle de Conferències III


Organitzat per: Residència d'Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls