DILLUNS DE CIÈNCIA: Cap a una nova química

des del 02/05/2016 fins al 30/05/2016
Cicle
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: No
DILLUNS DE CIÈNCIA: Cap a una nova química

La investigació química, una de les claus del desenvolupament i del progrés cientificotècnic, amb importants repercussions en molts ordres de la vida de la societat, ha anat adequant cada vegada més els seus objectius a les demandes socials. Això ha comportat el progressiu sorgiment de nous àmbits de recerca més enllà dels camps clàssics de la química; àmbits com, per exemple, la química biològica, la química teòrica i computacional, la química sostenible o la nanotecnologia química i biomolecular. Els avenços científics que sorgeixen d’aquests camps de recerca tenen una de les seves claus de progressió en la interacció mútua, per això, cada vegada és més necessari crear estructures que permetin i afavoreixin aquesta interlocució. Aquesta és la raó de la creació el 2007 de l’Institut de Química Avançada de Catalunya del CSIC (IQAC-CSIC), que té com a objectiu prioritari fer recerca d’exceŀlència en ciències químiques bàsiques, però a la vegada dirigir els seus treballs per resoldre problemes específics de la nostra societat utilitzant com a eina fonamental la interfase entre diverses disciplines. Tenint com a base una sòlida tradició de més de 70 anys d’investigacions en àmbits com la química biorgànica, teòrica, tecnològica i mediambiental, l’IQAC-CSIC és, avui, un poderós instrument d’innovació i d’avenç del coneixement al servei de l’avenç científic i social.


Cicle: DILLUNS DE CIÈNCIA: Cap a una nova química


Organitzat per: Residència d'Investigadors, Delegació a Catalunya CSIC, Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls