DILLUNS DE CIÈNCIA: El Planeta Blau: Aproximacions al Coneixement del Medi Marí

des del 09/12/2015 fins al 21/12/2015
Cicle
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: No
DILLUNS DE CIÈNCIA: El Planeta Blau: Aproximacions al Coneixement del Medi Marí

En un moment en què el debat sobre el canvi climàtic és ben viu i que ha motivat la conferència de París sobre Canvi Global promoguda per les Nacions Unides, endinsar-se en el coneixement científic dels oceans i dels mars és més que pertinent. Aquests ocupen una part més que considerable de la Terra i, per tant, són un element ben actiu en la configuració de la vida en el nostre planeta. La seva importància és de tan gran magnitud que, a la fi i en parlar de la Terra, es pot parlar, veritablement, que aquesta és un "planeta blau".

L'Institut de Ciències del Mar (ICM), centre de recerca del CSIC especialitzat en les ciències marines i que forma part del CMIMA (Centre Mediterrani d’Investigacions Marines i Ambientals-CSIC), és el major centre de recerca marina d'Espanya i un dels més importants de la regió Mediterrània. Es dedica íntegrament a l'estudi de mars i oceans.

La seva recerca busca aprofundir i avançar en el coneixement científic i esbrinar què paper tenen els oceans en el context del planeta. Una llarga experiència i un equip humà format per més de 200 especialistes en els diferents aspectes de la recerca oceanogràfica (física, química, geologia i biologia) li atorguen una visió global de l'ecosistema marí. Així mateix, li confereixen capacitat per valorar els canvis i l'impacte humà sobre aquest mitjà i buscar solucions.

Les xerrades d’aquest cicle volen apropar a la ciutadania la importància del coneixement del medi marí amb totes les implicacions que té en les dinàmiques, de tot tipus, de l’anomenat “Planeta Blau”.

 


Cicle: DILLUNS DE CIÈNCIA: El Planeta Blau: Aproximacions al Coneixement del Medi Marí


Organitzat per: Residència d’Investigadors, CSIC - Delegació a Catalunya, Institut de Ciències del Mar (ICM)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls