La Immunonutrició és una àrea de coneixement emergent i transversal que estudia les interaccions entre la nutrició, el sistema immunitari i la microbiota, així com tots els sistemes, mecanismes i factors d’estil de vida involucrats per preservar la salut, prevenint el desenvolupament de malalties no transmissibles i infeccions, tots ells relacionades amb la immuno -inflamació.
Currículum Vitae
Pionera al camp de la Immunonutrició . Professora de recerca del CSIC. Actual Presidenta de la International Society for Immunonutrition (ISIN). Past-President de la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD), i de la Federation of European Nutrition Societies (FENS). Tresorera Societat Espanyola de Nutrició (SEÑ), Vocal Assumptes Institucionals Societat Espanyola de Microbiota, Probiòtics i Prebiòtics ( SEMiPyP ). Acadèmica de Número de la Reial Acadèmia Nacional de Farmàcia. Acadèmica de Número Electa de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Professora Honorífica de la Universitat Complutense de Madrid pel Departament d'Immunologia de la Facultat de Medicina i del Departament de Nutrició i Ciències de l'Alimentació de la Facultat de Farmàcia. 100 projectes, 600 publicacions. Premis més prestigiosos: Contribució a l'estudi de la Nutrició i Immunologia ( Nutritional Immunology International Group-1997), Institut Danone (2014), Medalla del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics (CGCOF 2018), Contribució a la Ciència com a Dona Científica (CGCOF-2021), “Dona Científica Sènior a l'Àmbit de Física i la Salut a Nivell Internacional, Nacional i Regional (Projecte d'Innovació Docent de la Universitat Castella-la Manxa-2021), Personalitat Farmacèutica en Nutrició (CGCOF-2022). Índex H: 54. Sexenis: 6 Trams Aprovats: 1985-1990, 1991-1996, 1997-2002, 2003-2008, 2009-2014, 2015-2020.
Presencial (C/Hospital, 64) + Streaming
Activitat dins de la Setmana de la Ciència #SC24CAT
Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC
Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació