Els aliments ultraprocessats ocupen cada vegada més espai als supermercats i el seu consum va en augment. Tot i això, nombrosos estudis estan vinculant el consum d'aquests aliments amb el risc de diverses malalties, com les cardiovasculars, l'obesitat, la diabetis i les neurodegeneratives, així com amb el risc de mort. Tot i la informació disponible, la població segueix sentint-se desinformada sobre aquest tema i no sempre és fàcil diferenciar un ultraprocessat del que no ho és. En aquesta conferència es donaran les claus que permeten identificar correctament aquests productes i, així, poder eliminar-los de la dieta.
Currículum Vitae
Dr. Javier Sánchez Perona és llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la Universitat del País Basc i doctor en Química per la Universitat de Sevilla. Com a científic titular del CSIC, treballa en els efectes dels olis de la dieta en la salut humana i, com a professor associat de la Universitat Pablo de Olavide , imparteix docència al Grau de Nutrició Humana i Dietètica. És un apassionat de la comunicació científica i participa a nombrosos esdeveniments de divulgació. El seu bloc és www.malnutridos.com i se'l pot trobar a xarxes socials com @malnutridos.
Crèdit de la fotografia: Mar Sánchez, de la Delegació a Andalusia i Extremadura.
Presencial + Streaming
Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC
Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació