En els darrers temps s'ha generalitzat el concepte de superaliments , engoblant aliments generalment exòtics, el consum aïllat dels quals serviria per prevenir -i fins i tot curar- certes malalties. En aquesta xerrada, després de descriure com desenvolupem les investigacions en nutrició per poder afirmar les propietats d'un aliment, s'abordaran alguns exemples de superaliments , intentant respondre algunes preguntes: Són tan beneficiosos com escoltem? Poden ser substituïts per aliments més comuns? El consum pot tenir algun efecte advers?
Currículum Vitae
Dra. Jara Pérez és Doctora en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la Universitat Autònoma de Madrid. Després d'haver treballat a centres de recerca d'Espanya, (incloent-hi l'Institut de Química Avançada de Catalunya, IQAC-CSIC, a Barcelona), França i els EUA, actualment és Científic Titular a l'Institut de Ciència i Tecnologia d'Aliments i Nutrició ( ICTAN-CSIC) a Madrid, on investiga els efectes beneficiosos de certs compostos presents als aliments d'origen vegetal.
Presencial + Streaming
Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC
Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació