Impacte dels nous models experimentals per a l’estudi translacional de les arítmies

16/04/2013
Conferència
Per a: Dr. Joan Cinca | Hospital de Sant Pau
Lloc: Sala d'actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: No
Impacte dels nous models experimentals per a l’estudi translacional de les arítmies
Després dels primers enregistraments de potencials bioelèctrics del cor per Kölliker i Muller l’any 1856 en la granota, i del primer electrocardiograma en l’home el 1887 per Waller, s’ha produït un gran desenvolupament tecnològic per a l’estudi dels mecanismes i el tractament de les arítmies cardíaques.

En aquesta presentació, revisarem el potencial científic dels diferents models experimentals en cor in situ, en cor aïllat perfós, en preparacions de teixit miocàrdic i en cèŀlules aïllades, tant en models animals com en el propi model humà. Ens centrarem a analitzar els avenços en la recerca translacional sobre fibriŀlació auricular i sobre les arítmies secundàries a la isquèmia miocàrdica i a la insuficiència cardíaca, atès que són les més prevalents a la pràctica clínica.

El coneixement de l’electrofisiologia del cor, tant en situació normal com en situació patològica, derivat dels estudis experimentals, ha fet possible l’èxit dels tractaments actuals amb desfibriŀladors implantables per a la prevenció de la mort sobtada i dels marcapassos de resincronització cardíaca, en els pacients amb insufi ciència cardíaca.

Cicle: Desafiaments del Segle XXI. La Veu de la Medicina, III


Organitzat per: Residència d'Investigadors. COL·LABOREN: Fundació Clínic Barcelona, IDIBAPS, RESA i Col·legi Oficial de Metges de Barcelona




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls