Des del naixement de l’agricultura, la humanitat s’ha esforçat en produir més i millors aliments. Actualment, l’alimentació ha d’afrontar grans reptes, com l’increment de població, la sostenibilitat o el canvi climàtic entre d’altres. En aquest context veurem com des de la Genòmica Vegetal podem oferir eines per fer-hi front, partint de la millora genètica assistida per marcadors, fins a les tècniques més avançades d’edició gènica com el CRISPR.
Currículum Vitae
Marta Pujol Abajo és investigadora de l’IRTA adscrita al CRAG des del 2006, on ha desenvolupat la seva carrera científica en l’àmbit de la Genètica i Genòmica de plantes hortícoles. La seva recerca es basa en la identificació de gens d’interès agronòmic com la resistència a malalties, la qualitat del fruit o el procés de maduració.
Presencial + Streaming
Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació
Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC
Center for Research in Agricultural Genomics (CRAG)
Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)