La Veu dels Descobriments - VII

des del 21/10/2013 fins al 18/11/2013
Cicle
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: No
La Veu dels Descobriments - VII

 

La Ciència i els països de la UE es troben davant d’un repte de considerables dimensions: el disseny de les noves estratègies de recerca i desenvolupament per al període 2014-2020, durant el qual Europa s’ha posat com a objectiu, a més d’assolir noves millores socials, que la R+D+I tingui un paper cabdal en l’avenç de la construcció d’un continent més sostenible i en què les quotes de benestar i progrés esdevinguin un autèntic referent. Aquest protagonisme de la R+D+I es con­creta en les anomenades estratègies d’especialització inteŀligent (RIS3 en anglès), un dels eixos de les quals és intentar que la transferència de coneixement entre la recerca bàsica i l’aplicada sigui molt més activa, de manera que es generin noves possibilitats competitives a partir de la definició de l’especialització dels territoris en àrees concretes d’activitat.

La Residència d’Investigadors vol contribuir en la mesura de les seves possibilitats a aquest repte organitzant una nova edició del cicle «Desafiaments del segle xxi», focalitzat ara en l’estreta interrelació que hi ha entre “descobrir, innovar, progre­sar”, una peça clau en el procés de construcció de la societat del coneixement que ha de permetre nous i fonamentals avenços en el benestar de la ciutadania i propiciar polítiques més sostenibles, solidàries i justes.


Francesc Farré (Director)

Lluís Calvo (Director científico-cultural)


Cicle: La Veu dels Descobriments - VII


Organitzat per: Residència d'Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls