Les algues constitueixen un món apassionant, sobretot per la gran diversitat, les múltiples aplicacions i la potencialitat com a font de nous aliments del futur. Però les algues també poden contribuir de manera important a la sostenibilitat del planeta ja que són una font sostenible de matèria primera per a l'obtenció de productes alimentaris i per a la indústria farmacèutica i cosmètica. Al laboratori d' Alimentòmica treballem en el desenvolupament de processos ecològics integrats enfocats a la construcció d'una plataforma de biorefineria de microalgues i a l'estudi del seu efecte sobre la salut.
Currículum Vitae
Prof. Dra. Elena Ibañez Ezequiel
Professora de recerca
Foodomics Laboratory
Institute of Food Science Research (CIAL-CSIC)
Nicolas Cabrera 9, Campus UAM Cantoblanc
28049 Madrid – SPAIN
elena.ibanez@csic.es
La Dra. Elena Ibañez és Professora de recerca a l'Institut de Recerca en Ciències de l'Alimentació (CIAL, CSIC). La seva activitat principal inclou l'estudi i el desenvolupament de nous processos d'extracció verds basats en l'ús de fluids comprimits per a l'aïllament de compostos bioactius de fonts naturals com aliments, subproductes de la indústria agroalimentària, plantes i algues.
Presencial + Streaming
Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC
Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació