Les energies renovables: situació actual i perspectives

04/02/2009
Conferència
Per a: Prof. Carme Pretel (Dra. en Enginyeria Industrial Professora Titular del Departament de Física i Enginyeria Nuclear de la UPC Coordinadora del Màster Interuniversitari UB-UPC en Enginyeria en Energia)
Lloc: Sala d' Actes
Horari: 19:00
Idiomes: Català, Castellà
Traducció simultánia: No
Les energies renovables: situació actual i perspectives
El nostre món requereix un subministrament d’energia cada cop més gran per sostenir el creixement econòmic, però els recursos energètics són escassos i les emissions de CO2 degudes a l’ús que fem de l’energia ja han començat a alterar el nostre clima.

¿Quines opcions tenim per canviar a un futur energètic més efi cient i més net? ¿Quin cost tindrà aquest canvi? ¿Quines polítiques necessitem?

Estudis recents demostren que encara és possible assolir un futur energètic més sostenible i que la clau es troba en la tecnologia: una creixent efi ciència energètica, la captura i emmagatzematge de CO2, les energies renovables i l’energia nuclear són importants.

Si pretenem desenvolupar el potencial de les tecnologies presents i de les emergents i reduir l’actual dependència dels combustibles fòssils cal actuar des d’ara mateix.

La presentació es centrarà en les tecnologies renovables i descriurà la seva situació actual i les perspectives de creixement a mig i llarg termini.

Cicle: ENERGIA AVUI I DEMÀ,Repte Global per a la Humanitat?


Organitzat per: Residencia d'Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls