Horaris:
Dimarts a divendres: 17h-20h
Dissabte: 11h-14h i 17h-20h
Diumenge:11h - 14h
María Sklodowska-Curie: una polonesa a París commemora la creació centenària dels primers Instituts dedicats a les aplicacions de la radioactivitat: l'Institut de la Radioactivitat de Madrid (1910), l'Institut del Radi de París (1914) i l'Institut del Radi de Varsòvia (1932).
D'una banda, el recorregut expositiu pretén apropar al públic la dona que va ser pionera en aconseguir moltes metes: ser doctora en Ciències Físiques, professora universitària, acadèmica, guardonada amb el Premi Nobel i la primera persona que el va obtenir en dues ocasions, així com un llarg etcètera de primeres vegades que van culminar al 1995 amb la seva inhumació en el Panteó d'Homes Il•lustres de França.
Per un altre, convida a enfocar la mirada en la persona que subjeu sota el personatge, destacant la seva innata generositat, el seu sentit del compromís i la solidaritat àmpliament demostrats en la Guerra de 1914, així com el seu entranyable lliurament a la seva família, a Polònia, al seu país d'origen, a França, el seu país d'adopció, i a la Humanitat sencera.
Seva és la frase:
No podem confiar en construir un món millor sense millorar els individus. Amb aquest propòsit cadascun de nosaltres ha de treballar el seu propi perfeccionament, acceptant, en la vida general de la Humanitat, la seva part de responsabilitat, ja que el nostre deure particular és el d'ajudar a aquells als qui podem ser útils.
Belén Yuste i Sonnia . Rivas- Caballero
Comissàries de l’exposició
Dijous, 4 de desembre a les 18h30
La Residència d’Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya es complau a convidar-vos, en el marc de l’exposició
«Marie Curie, una polonesa a París», a la conferència
Marie Sklodowska-Curie, una polonesa a París
a càrrec de Belén Yuste i Sonnia Rivas-Caballero, comissàries de la mostra
Cicle: MARIA SKŁODOWSKA CURIE UNA POLONESA A PARIS
Organitzat per: Museu Nacional de Ciències Naturals, CSIC, Rocaviva Eventos