Natures híbrides: un objecte, un cos i un paisatge

des del 05/03/2014 fins al 16/06/2014
Cicle
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:00
Traducció simultánia: No
Natures híbrides: un objecte, un cos i un paisatge

La natura i la tecnologia estan íntimament relacionades amb l’activitat científica. A més, són fàcilment identificables en l’imaginari col·lectiu i, sovint, les concebem en oposició: la primera associada a l’entorn “salvatge”, “no humà” i la segona vinculada al producte de l’enginy humà, de la “cultura”. Però, si ens aturem a observar al nostre voltant possiblement ens adonarem que la delimitació no sempre és clara i nítida. Aquest cicle de diàlegs vol prestar atenció, precisament, a tres exemples en què natura i tecnologia estan subtilment mesclades i això els confereix una certa naturalesa «híbrida».

El cicle proposa dialogar al voltant de tres ‘productes’ de la recerca científica: un producte transgènic (objecte), un exosquelet robòtic (cos) i Fukushima (paisatge), una petita mostra d’exemples en què, sigui de manera intencionada, o accidental, la composició orgànica s’ha fusionat amb elements d’origen tecnològic. Examinant aquestes «natures híbrides», el cicle vol explorar les zones on la dualitat natural-artificial es difumina. Compta per a fer-ho amb la participació de ponents que, des de la seva especialitat científica o àmbit cultural, donaran una mirada particular a l’objecte, al cos o al paisatge.

El cicle és un dels fruits del taller “Co-crear una exposició científica amb el públic” del projecte TalentLab (CSIC, 2013).

 https://www.youtube.com/watch?v=vfYZBM0xV_4

 


Cicle: Natures híbrides: un objecte, un cos i un paisatge


Organitzat per: Delegació del CSIC a Cataluya. COL·LABORACIÓ: Mandarina de Newton, Fundación Española para la Ciencia i la Tecnología (FECYT) del Ministerio de Economía y Competitividad d'España i de la Residència d'Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls