Premonición

des del 05/06/2013 fins al 09/06/2013
Exhibició
Per a: Manuel Contreras
Lloc: Sala d'Exposicions
Traducció simultánia: No
Premonición
Molts éssers humans neixen amb virtuts. A la meva manera d’entendre, tots portem un artista dins, sigui quin sigui, però no tots el descobrim o el desenvolupem en el transcurs de les nostres vides. Els uns es dediquen a la música, uns altres a la dansa, el teatre, les arts plàstiques...
Fora del que és la vocació, hi ha uns altres temes dins de les arts —com ara els somnis, la màgia, l’ocultisme...— que ens provoquen curiositat i inquietuds i en ocasions fins i tot por. Hi ha qui hi creu i qui no hi creu, però a molts de nosaltres sí que ens niguitegen els fenòmens paranormals o enigmàtics.
Un d’aquests fenòmens, que causa diferents tipus de reacció i que se’n parla molt, és la premonició, moltes vegades dita clarividència.
Obtenir visions del no-res i ser capaç de mirar cap al futur per voluntat pròpia és un do, una virtut, que molts éssers humans posseeixen i que està relacionat amb fets paranormals o psíquics, ja que els dóna la capacitat de veure-hi més enllà o, en molts casos, de retrocedir del present amb tan sols tocar un objecte. En alguns casos somiar pot ser cosa de bojos, encara que molts opinen diferent. Hi ha una cosa que tots portem dins, diria que per defecte, i que es diu la intuïció o percepció, que es pot definir com un efecte de la memòria que ens arriba sovint com a advertiment d’un possible succés o fet a viure o viscut en un moment predeterminat.
De vegades no percebem que es tracta d’una intuïció o una premonició perquè simplement ens ho prenem com un advertiment o prevenció d’alguna cosa.
Percebre, intuir, sentir, predir, anticipació, prevenció, presagi... són algunes de les paraules amb les quals es relaciona la premonició, que està totalment enfocada cap al futur. Una gran majoria d’aquests casos es donen per mitjà dels somnis, i hi ha persones capaces de tenir aquest tipus d’activitat paranormal i que no saben per què els passa.
Hi ha moltes anècdotes i llegendes sobre aquests fenòmens. Per exemple, es diu que Abraham Lincoln en més d’una ocasió va somiar que mataven el president dels Estats Units i que, malgrat això, mai no es va imaginar que ell pogués ser la víctima d’aquest assassinat, com va passar al cap d’un temps.
Molts de nosaltres en ocasions hem somiat que som morts, que volem, caiem a un abisme o al fons del mar, i això no significa que ens hagi de passar el mateix que a Lincoln. Encara que somiar que ens disparen a la panxa i despertar-nos amb les marques i una mica de mal... això és diferent! Es tracta de coses estranyes, o més ben dit enigmàtiques, que molts consideren increïbles (veure per creure, diríem molts).
La veritat és que a la vida hi ha coses que sí que existeixen i que són aquí, no a la llum del dia però sí possiblement a mitja nit, que per a molts és encara pitjor perquè temen la foscor.
Aquesta sèrie d’obres és reflex d’una infinitat de possibles premonicions. En cadascuna pretenc transmetre inquietuds, intuïcions, sensacions, percepcions espontànies que sorgeixen de l’inconscient conscient dels sentits del cervell o de la ment.
La vida és plena de sorpreses, i gairebé mai no sabem en quin moment ens en tocarà una, però el nostre cervell és la màquina de pensar més misteriosa i enigmàtica que hi pugui haver.
Manuel Contreras


Horari:

De dimecres a divendres: 17h a 20h
Dissabte: 11h a 14h i 17h a 20h
Diumenge: 11h a 14h


Cicle: Premonición


Organitzat per: Residència d'Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls