Presentació llibre: Los alimentos de nuestra despensa. Comidas y cocinas de ayer y de hoy

10/03/2015
Presentació
Per a: Javier López Facal, profesor de investigación del CSIC
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:00
Traducció simultánia: No
Presentació llibre: Los alimentos de nuestra despensa. Comidas y cocinas de ayer y de hoy

Intervindran:
Salvador Giner, sociòleg
Gemma Lienas, escriptora
Javier López Facal, autor del llibre

Us penseu que el take away és un invent de fa quatre dies? Us han explicat, i us ho heu cregut, que la pasta va arribar a Europa procedent de Xina? Des de quan els humans consumim crispetes de blat de moro? L’interès que en l’actualitat desperten els aliments, les viandes que hi preparem i tot allò que està relacionat amb la gastronomia i la dietètica contribueix a crear un nou model de ciutadà mundial que comparteix menús, salses i condiments. Durant mil•lennis els aliments de la nostra dieta han anat augmentant en quantitat i en varietat i els llocs on s’elaboren o es recol•lecten s'han anat allunyant cada vegada més de la llar dels comensals, fins al punt que avui dia podem trobar en qualsevol supermercat de barri o de poble comestibles procedents de tots cinc continents. Botigues especialitzades, cursos de tast i cuina, jornades gastronòmiques, programes de ràdio i televisió o pàgines web són algunes de les manifestacions d’una forma de cultura nova i puixant. Javier López Facal s’ha detingut a examinar la història de molts dels aliments que degustem habitualment, ens n’explica el procés d’acumulació i diversificació, però també el de la manipulació física, cultural i religiosa, i ens ofereix una obra farcida d’anècdotes i curiositats que posa de manifest la quantitat de tradició i d’innovació que guardem al rebost de casa nostra.

Javier López Facal, professor de recerca del CSIC, jubilat, és autor d’Antología de muertes apacibles, El declive del imperio vaticano i Breve historia cultural de los nacionalismos europeos, publicats per Los Libros de la Catarata.

Un llibre que us farà les sobretaules més entretingudes 


Cicle: Presentació llibre: Los alimentos de nuestra despensa. Comidas y cocinas de ayer y de hoy


Organitzat per: Residència d'Investigadors, CSIC - Generalitat de Catalunya i Los Libros de la Catarata




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls