Presentació llibre: Olor a trementina, Vives Fierro

19/02/2015
Presentació
Per a: Maria Palau, periodista cultural especialitzada en art.
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 19:30
Traducció simultánia: No
Presentació llibre: Olor a trementina, Vives Fierro

Antoni Vives Fierro ha fet de l’art la seva forma de vida. En aquestes Memòries, ens capbussa en el que ha estat una fecunda i creativa trajectòria de més de mig segle d’entrega incondicional a la pintura. Un intens periple amb un preàmbul difícil, però extremadament estimulant, a la recerca d’un llenguatge propi. A la recerca d’una manera d’entendre la realitat i d’expressar-la amb personalitat. Una lluita en solitari no sempre recompensada ni compresa en els inicis de cap carrera artística, i menys si coincideix, com va coincidir la seva, en un període històric de tant silenci i foscor.

Vives Fierro, tossut de mena, va persistir i va madurar un dels projectes artístics més sòlids i coherents que s’acobla en la nòmina de creadors de referència del nostre país. Fidel a una manera de ser i fer figurativa que l’ha convertit en el paisatgista urbà per excel·lència. Més que pintar la realitat, ha pintat l’ànima de la realitat. Més que representar-la tal com és, ens l’ha mostrat tal com sovint no som capaços de veure-la. La realitat de les petites coses, dels detalls, dels racons, de les atmosferes. La realitat més
enllà d’allò tangible i visible.

En aquest llibre, Vives Fierro ha nuat les seves experiències i els seus records. La seva brega a l’estudi, la seva obstinació per difondre la seva obra, els seus èxits en sales d’exposicions d’arreu. Els seus viatges per nodrir-se de vivències, la seva fe en els llibres i la cultura, la seva fam insaciable de nous coneixements. La seva apassionada relació amb Barcelona, la seva ciutat, la ciutat que li deu una de les mirades pictòriques més autèntiques, sinceres i honestes. El seu amour fou per Cuba. La seva intensa vida social, aureolada pel fum d’un bon havà. I, en tot, acompanyat de la seva família: l’Emi, la Clàudia i en Max.

Aquest relat lliure i despert, desacomplexat i esquitxat d’ironia, no comença pel principi ni acaba pel final. S’obren calaixos de la memòria i se’n tanquen d’altres. El té a ell per protagonista, però és sobretot un gran homenatge a la pintura i als que la saben apreciar. Els múltiples seguidors de la seva obra, que són els que han fet possible aquest llarg camí, van desfilant per totes aquestes pàgines perfumades de trementina. 

L’acte serà presidit pel Dr. Francesc Farré i Rius, Director de la Residència d’Investigadors, i la presentació del llibre anirà a càrrec de la periodista cultural especialitzada en art, Maria Palau.

L'acte tindrà lloc a les 19h30


Cicle: Presentació llibre: Olor a trementina, Vives Fierro


Organitzat per: Residència d'Investigadors, CSIC - Generalitat de Catalunya i beta editorial




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls