Química supramolecular: la química més enllà de les molècules

23/05/2016
Conferència
Per a: Dr. Ignacio Alfonso, Grup de Química Supramolecular Departament de Química Biològica i Modelització Molecular (IQAC-CSIC)
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: No
Química supramolecular: la química més enllà de les molècules

La Química és la disciplina científica que estudia la matèria en el seu sentit més ampli, des dels elements essencials als sistemes més complexos, com els processos bioquímics. Tradicionalment, la química s’ha dividit en diferents àrees depenent de les característiques de les espècies a estudiar (Química Orgànica o Inorgànica) o de les aproximacions metodològiques (Química Física o Química Analítica). No obstant això, en les últimes dècades, aquestes divisions han resultat poc clares a l’hora de classificar les investigacions més recents. En aquesta conferència es farà una breu introducció a la Química Supramolecular —branca de la química que estudia les interaccions entre les molècules—, amb les consegüents implicacions en altres àrees de la química i de la ciència en general. També s’iŀlustraran les seves aplicacions potencials amb exemples seleccionats de la investigació més recent del Grup de Química Supramolecular de l’IQAC-CSIC.


Cicle: DILLUNS DE CIÈNCIA: Cap a una nova química


Organitzat per: Residència d'Investigadors, Delegació a Catalunya CSIC, Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls