Save the Children and the question of compassion for 'enemy' children

Cicle: Cicle de col·loquis VULNERABLES

08/03/2018
Col·loqui
Per a: Rebecca Gill, University of Huddersfield (Huddersfield, UK)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Idiomes: Anglès
Traducció simultánia: No
Save the Children and the question of compassion for 'enemy' children

Doctorada en 2005 amb una tesi sobre els orígens de les organitzacions humanitàries britàniques en el marc de la Guerra Franco-Prussiana (1870-1871), és autora del llibre Calculating Compassion: British Relief in War, 1870-1814 (Manchester University Press, 2012). Des de 2006 ensenya a Huddersfield història contemporània, en especial de l’ajuda humanitària en conflictes bèl·lics.

Resum. El 1919, el Save the Children Fund començà a finançar tasques de socors a Alemanya amb infants malnodrits. Aquesta iniciativa constituïa una demostració pràctica de compassió a la vegada que una protesta política contra el bloqueig britànic d’Alemanya a la fi de la Primera Guerra Mundial. Alhora, l’organització intentava esdevenir una associació internacional amb el mandat de ‘salvar’ tots els infants. Mitjançant els recentment descoberts papers d’Emily Hobhouse (el seu pla d’alimentació escolar a Leipzig fou finançat per Save the Children), aquesta xerrada examinarà els problemes pràctics que plantejava l’alimentació de llargues cohorts d’infants a la llum de la nova ciència de la nutrició, i explorarà alguns dels debats interns d’aquesta organització al voltant de com compaginar la cura dels infants dels països ‘enemics’ amb la necessitat de construir aliances internacionals. 

Emissió en streaming:
http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/residenciainvestigadors/

 

 



Organitzat per:

Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT) Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT)

Institució Milà i Fontanals - CSIC Institució Milà i Fontanals - CSIC



Amb la col·laboració de:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors



CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls