Docència universitària i recerca combinades: el model d’IQS

25/02/2014
Conferència
Per a: Dr. Pere Regull Climent (Director General de l’Institut Químic de Sarrià)
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: No
Docència universitària i recerca combinades: el model d’IQS

La combinació d’activitats de docència, recerca, transferència de coneixement i de tecnologia és indispensable per tenir una universitat innovadora i adaptada a les exigències dels entorns social i empresarial. La gestió equilibrada de les tres àrees d’activitat dins una mateixa organització és complexa i comporta reptes a fi d’evitar distorsions. Alguns dels possibles riscos a evitar són el desenvolupament d’una recerca distanciada de les aplicacions i de les necessitats de la industria o el fet de derivar l’activitat docent i, conseqüentment el perfil dels futurs graduats, cap a àrees allunyades del perfil de professionals demandats pel teixit empresarial. Sens dubte, la vinculació entre la universitat i l’empresa resulta imprescindible i beneficiosa en la societat del coneixement. Sense perdre la missió principal de la universitat (docència i recerca bàsica), cal saber gestionar sota el mateix paraigua el que la societat actual demana a la universitat en termes d’aportació al desenvolupament tecnològic, a la innovació i al creixement econòmic i social del seu entorn.

La multidisciplinarietat, la varietat de perfils i la implicació dels professors-investigadors són claus pel desenvolupament simultani de les tres activitats. L’organització ha d’apostar clarament per aquest model, mitjançant la dedicació de recursos, la selecció i priorització d’objectius, i mantenint un equip humà divers i altament motivat, obtenint com retorn una dinàmica altament positiva per a la formació tant de professionals com d’investigadors altament qualificats. D’aquesta manera es pot aconseguir el model que la societat exigeix a la universitat del segle XXI.
 


Cicle: VIIIè Desafiaments del S.XXI. La Veu dels Descobriments: descobrir,innovar,transferir el coneixement


Organitzat per: Residència d'Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls