Els col·loides que ens envolten

Cicle: Què sabem de...? Dilluns de Ciència

28/11/2024
Conferència
Per a: Dr. Rodrigo Moreno Botella
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Els col·loides que ens envolten

Encara que el terme col·loide no és molt popular, el fet és que estem envoltats de col·loides a la nostra vida quotidiana, ja que molts dels productes que fabriquem i consumim i part de la natura que ens envolta contenen o són de naturalesa col·loïdal. El terme col·loïdal es refereix a barreges que contenen alguna fase de mida inferior a un micròmetre el que confereix propietats molt especials. Exemples són les escumes, les suspensions, les emulsions, els aerosols, etc. En aquesta conferència es donen exemples que il·lustren la presència quotidiana de col·loides al nostre entorn.

Imatge: A la fotografia que s'acompanya es mostra el conegut com a efecte Tydall . En il·luminar amb el làser un got que conté aigua no es veu el raig de llum, però sí que es veu quan travessa una suspensió de partícules en aigua, ja que les nanopartícules afavoreixen la transmissió.

Currículum Vitae

Dr. en Químiques (UAM, 1988) i Professor de recerca a l'Institut de Ceràmica i Vidre del CSIC. La seva tasca científica s'ha centrat en el desenvolupament de tècniques de processament de materials ceràmics basades en la preparació i l'optimització de suspensions.

 

Presencial (C/Hospital, 64) + Streaming


Organitzat per:

Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls