La política energètica a Catalunya, horitzó 2030

13/01/2009
Conferència
Per a: Dr. Joan Esteve i Reyner (Cap d’àrea de Planificació Energètica Institut Català d’Energia, Generalitat de Catalunya)
Lloc: Sala d' Actes
Horari: 19:00
Idiomes: Català, Castellà
Traducció simultánia: No
La política energètica a Catalunya, horitzó 2030
El «Pla de l’Energia de Catalunya 2006-2015», aprovat pel Govern català l’octubre de 2005, defineix una política energètica a mitjà termini partint de tres factors determinants: l’escassetat de recursos fòssils energètics a llarg termini, els impactes creixents del cicle energètic en el medi ambient i l’absència a curt termini de noves tecnologies energètiques que puguin substituir completament les actuals.

Actualment, la Generalitat de Catalunya està duent a terme la revisió de l’actual Pla de l’Energia. L’objectiu principal d’aquesta revisió és actualitzar les estratègies i els objectius defi nits en el Pla de l’Energia, tenint en compte els esdeveniments que han tingut lloc al món de l’energia en aquests dos últims anys (preus creixents de l’energia, nous compromisos mundials, europeus i espanyols en matèria d’energia i canvi climàtic, etc.), i incorporant-hi les afectacions que pot tenir l’actual crisi econòmica i fi nancera global.

En el marc d’aquesta revisió del Pla de l’Energia, s’està desenvolupant una nova anàlisi prospectiva energètica de Catalunya en l’horitzó de l’any 2030 amb un conjunt de sis escenaris prospectius caracteritzats per les seves polítiques energètiques i pels preus molt més alts de l’energia. En aquest sentit, en la ponència es fa un breu repàs a les principals reflexions estratègiques de l’esmentada anàlisi prospectiva.

Cicle: ENERGIA AVUI I DEMÀ,Repte Global per a la Humanitat?


Organitzat per: Residencia d'Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls