La química i la malaltia. Proteïnes desordenades: què són i per què serveixen?

02/05/2016
Conferència
Per a: Dr. Ramon Crehuet, Química Teòrica i Computacional Departament de Química Biològica i Modelització Molecular (IQAC-CSIC)
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: No
La química i la malaltia. Proteïnes desordenades: què són i per què serveixen?

Emissió per streaming: http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/residenciainvestigadors/

Tenim el cos ple d’unes màquines que es diuen proteïnes. Durant molt de temps s’ha pensat que aquestes màquines tenien una estructura ben definida i que funcionaven com una mena de motors. Però fa poc s’ha descobert unes proteïnes que no tenen cap estructura i que, tot i això, representen una part important del nostre genoma. En aquesta conferència es veurà què són les proteïnes i com funcionen dins del nostre cos. També es presentarà per què és fàcil entendre que han de ser ordenades i, per tant, per què sorprèn trobar-ne de desordenades. En darrer terme, es vol fer comprendre que el paper que juguen cadascuna d’elles és diferent i, per tant, que els seus funcionaments deficients les lliga amb diferents malalties que podem patir.


Cicle: DILLUNS DE CIÈNCIA: Cap a una nova química


Organitzat per: Residència d'Investigadors, Delegació a Catalunya CSIC, Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls