Música i dones a les corts reials del Renaixement

30/01/2013
Conferència
Per a: Dra. Tess Knighton (Professora d’Investigació ICREA, Institució Milà i Fontanals/CSIC, Barcelona)
Lloc: Sala d'actes
Horari: 18:00
Idiomes: Català, Castellà
Traducció simultánia: No
Música i dones a les corts reials del Renaixement
La música va ser una part important en l’educació de les princeses reials i dones nobles que es movien en cercles cortesans durant el segle XVI. Les dones de classes altes havien de tenir coneixements i habilitats musicals, encara que els seus talents només es mostraven habitualment en espais palatins semiprivats. Les infantes solien aprendre a cantar i a tocar instruments de tecla o de corda, però, en canvi, els instruments de vent no es consideraven apropiats per a elles. El veritable interès d’aquestes dones per la música podia expressar-se a través del coŀleccionisme —tant de llibres de música com d’instruments musicals— i per tenir músics al seu servei.

La música servia, a més, per reflectir l’estatus de la dona: el poder polític i simbòlic de les reines, virreines i governadores es feia evident a través de les seves capelles polifòniques particulars i de les fanfares d’instruments emblemàtics que les anunciaven o acompanyaven en els seus desplaçaments.

Cicle: Dones i música


Organitzat per: Residència d’Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls