Zeolites per a separació de gasos i catàlisis

03/10/2011
Conferència
Per a: Prof. Dr. Avelino Corma Director Institut de Tecnologia Química de València. CSIC – Universitat Politècnica de València (UPV)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 19:00
Traducció simultánia: No
Zeolites per a separació de gasos i catàlisis
La preparació d’un catalitzador sòlid amb un o diversos centres actius ben definits ha estat estudiada en el nostre cas des de diferents direccions:

1. Mitjançant complexos de metalls de transició suportats sobre matrius sòlides que juguen un paper proactiu d’una d’aquestes maneres: a) estabilitzant el complex; b) estabilitzant l’estat de transició de la reacció; c) introduint centres actius addicionals en la matriu.

2. Preparant híbrids orgànics inorgànics (MOFS) en els quals els enllaços entre metalls són lligands orgànics que formen les parets, els metalls en els vèrtexs són llocs actius, o MOFS contenint els dos tipus de centres actius.

3. Tamisos de molècules orgàniques amb simples o múltiples centres localitzats en les parets, on la selectivitat pot ser incrementada controlant l’adsorció i l’estat de transició.

4. Nanopartícules de metall sobre suports proactius, en què el suport modifica les característiques del metall, o introdueix centres actius addicionals amb la finalitat de preparar catalitzadors multifuncionals per a reaccions en cascada.

En aquestes sessions es presentaran la preparació d’aquests sistemes catalítics i les seves aplicacions per a reaccions d’interès general, com també per a reaccions específiques d’interès industrial.

Cicle: Desafiaments S. XXI. La Veu de la Ciència. Cicle de Conferències III


Organitzat per: Residència d'Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls